Administrator
Clamp in Wonderland to dwa muzyczne videa (opening i ending) ukazujące twórczość pań z grupy CLAMP. W tej części przedstawiono najpopularniejsze serie z lat 1989 - 1994.
W jego skład wchodzą:
- Magic Knight Rayearth
- X
- Tokyo Babylon
- Clamp Gakuen Tanteidan
- RG Veda
- Fushigi no Kuni no Miyuki-chan
- 20 Mensou ni Onegai!!
- Shin Shunkaden
- Shirahimeshou
- Gakuen Tokukei Duklyon
Gościnnie pojawili się również Jota i Charmy Green z popularnej w tych czasach parodii "JoJo's Bizarre Married Life" opartej na bohaterach mangi "Jojo's Bizarre Adventure".
W endingu widzimy dodatkowo same autorki w swoich chibi wersjach Które pojawiają się również w Mokona Oujo no Ehon
Autor i dyrektor artystyczny: CLAMP
Dyrektor animacji i projekt postaci: Takahashi Kumiko
Animacja: Ashino Yoshiharu, Tasaki Satoshi, Nakamori Ryouji
Dyrektor dźwiękowy: Tsuruoka Youta
Tło: Aoki Katsushi
Produkcja: Studio MADHOUSE i Animate
Rok produkcji: 1994
Czas trwania: ok. 7 minut (opening 3.51/ending 3.08)
Piosenki:
Junko Hirotani - Anata Dake no Wonderland (opening)
Junko Hirotani - Anata ga Shiawase de aru youni (ending)
Zapraszam na kolejną czekoladkę Są to naprawdę zabawne filmiki przedstawiające bohaterów ze świata Clampa do tego te piosenki zachęcające nas do wejścia w ten świat *_*
Istnieje również druga część tego projektu,z nowszymi tytułami, którą oczywiście wkrótce wydam
Listę tytułów wchodzących w skład klipów wypisywałam z pamięci więc mam nadzieję, że niczego nie pominęłam XD Ale chyba nie Jeśli przykuł waszą uwagę, któryś z bohaterów, a nie wiecie skąd pochodzi to śmiało
Chętnie pomogę
No i mam nadzieję, że zachęci was to do zapoznania się z twórczością tych pań Gorąco polecam
Zachęcamy do komentowania^^
Opening | Alternatywa | Online: OK | Sibnet
Ending | Alternatywa | Online: OK | Sibnet